ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Laser Aποτριχωση

Αλεξανδρίτης & ND:YAG (σκουρόχρωμες επιδερμίδες, μαυρισμένες επιδερμίδες )

Ο Αλεξανδρίτης ως μέσο αποτρίχωσης δε χρειάζεται συστάσεις. Θεωρείται ο πιο  ισχυρός εχθρός κατά της τριχοφυίας. Το Candella Gentlelase παρέχει την πιο αποτελεσματική τεχνική μόνιμης αποτρίχωσης χωρίς να καταστρέφει τους πόρους και την δομή της επιδερμίδας.  Θεωρείται το πιο εύχρηστο και αποδοτικότερο σύστημα αποτρίχωσης. Η προηγμένη τεχνολογία του Gentlelase ProU το καθιστά ως το ταχύτερο μέσο εξάλειψης της τριχοφυίας. Με δυνατότητα ψύξης και  απελευθέρωσης μεγαλύτερης δέσμης laser έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ασθενών και γιατρών παγκοσμίως.

Εφαρμογές:

 • Αποτρίχωση (όλοι οι τύποι δέρματος)
 • Αγγεία προσώπου και κάτω άκρων
 • Φλεβικές λίμνες
 • Μελαγχρωματικές βλάβες
 • Λεπτές ρυτίδες προσώπου

Το ND:YAG θεωρείται επίσης κορυφαίο για μόνιμα αποτελέσματα αποτρίχωσης.  Δουλεύει εκπληκτικά σε  περιπτώσεις σκουρόχρωμων  και  ηλιοκαμένων  επιδερμίδων. Είναι το μοναδικό τύπου LASER Αποτρίχωσης που, ακόμη και κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών που πηγαίνουμε στην θάλασσα και εκτιθέμεθα στον ήλιο, είναι απόλυτα ασφαλές και αποτελεσματικό.  Είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυίας, των αγγειακών βλαβών και των ρυτίδων. Με αυτοματισμένο μηχανισμό ψύξης  είναι εξαιρετικό για εφαρμογές αισθητικής δερματολογίας.

Εφαρμογές:

 • Αποτρίχωση για μόνιμο αποτέλεσμα
 • Αγγειακές βλάβες προσώπου
 • Αγγειακές βλάβες κάτω άκρων
 • Ρυτίδες προσώπου με ενεργοποίηση ινοβλαστών
 • Μελαγχρωματικές βλάβες
 • Ονυχομυκητιάσεις

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, εκπαιδευμένοι χειριστές δημιουργούν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αποτρίχωσης  ειδικά για τον δικό, σας τύπο δέρματος. Εφαρμόζονται σε όλες τις περιοχές του σώματος και του προσώπου και είναι εγκεκριμένοι από την Aμερικάνικη FDA (Food and Drug Administration) ως μέθοδοι οριστικής εξάλειψης τριχοφυίας.

Laser για ευρυαγγείες, ουλές, κηλίδες και σπίλους

Το Laser θεωρείται πλέον μία από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τις φλεβικές παθήσεις, με βασικότερο προσόν την ολοκληρωτική απουσία τομών. Εκτελείται με απόλυτη ακρίβεια δίχως τον παραμικρό φόβο αλλεργικών αντιδράσεων. Αποτελεί τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης βλαβών όπως σπασμένων αγγείων προσώπου, κάτω άκρων και σπίλων. Ειδικά στην περίπτωση των ουλών η θεραπεία είναι εντυπωσιακή, μιας και όχι μόνο αναπλάθεται το δέρμα αλλά εξαλείφεται η ερυθρότητα και καλύπτονται οι υπερτροφικές ή σκαμμένες περιοχές της επιδερμίδας. Ενώ οι κηλίδες  και οι δυσχρωμίες εξαλείφονται από τις πρώτες συνεδρίες, οι ουλές μπορεί να απαιτήσουν λίγες παραπάνω. Μεγάλη σημασία  για την ποιότητα της θεραπείας έχει η φροντίδα του δέρματος από τον ίδιο τον ασθενή, η καθημερινή ενυδάτωση, η διατροφή και η τήρηση των οδηγιών του γιατρού του. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εύρεσης δερματικών βλαβών όπως ύποπτων σπίλων πραγματοποιούμε ιστολογική εξέταση  και βιοψία με συνεργαζόμενο μικροβιολογικό κέντρο.

Nanocube & LIPOCUBE SVF

Εδώ πραγματικά πρωτοπορούμε! Μια ραγδαία εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης! Μιλάμε για μια εξαιρετική επιστημονικά καινοτόμα μέθοδο που παρέχει ίσως τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην μόνιμη αντιμετώπιση όλων των σταδίων γήρανσης του προσώπου. Την εφαρμόζουμε τώρα εμείς και στην Ελλάδα, πιστεύοντας στην απόλυτη και καταλυτική τεχνική αντιγήρανσης.

Μέχρι τώρα, η κλασική λιπομεταφορά έπαιρνε αυτούσια μη επεξεργασμένα κύτταρα λιπώδη ιστού  από το σώμα μας συνήθως από την κοιλιά, και τα μετέφερε στην περιοχή του προσώπου  που είχε ανάγκη. Λόγω όμως του μεγάλου όγκου και της διάπλαση του λιποκυττάρου,  η διαδικασία  ήταν σχεδόν ανώφελη αφού τα κύτταρα  δεν αιματωνόντουσαν και έως κατά  40% δεν επιβίωναν. Έτσι  οδηγούμασταν σε μια εκ νέου επιπρόσθετη εφαρμογή.

Με την τεχνολογία όμως του Nanocube και του SVF όλα αυτά ανατρέπονται. Με αυτή τη μέθοδο τα κύτταρα διχοτομούνται. Αιματώνονται, αφομοιώνονται, δεν αποβάλλονται. Στην ουσία με τη μέθοδο Νanocube νεογέννητα βλαστοκύτταρα τοποθετούνται   στην επιδερμίδα (ουλές, ρυτίδες,  ατέλειες)  και αυτόματα  την αναγεννούν.

Το  SVF (Stromal Vascular Fraction)   πάει τη θεραπεία δέκα στάδια πιο πέρα. Eίναι η πιο πρωτοποριακή και σύγχρονη συσκευή μηχανικού διαχωρισμού των κυττάρων που βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο στον λιπώδη ιστό. Τα βλαστοκύτταρα δηλαδή που απομονώνονται χάριν σε  αυτή την μέθοδο,  έχουν τεράστιες αναγεννητικές ιδιότητες και  την υψηλότερη απόδοση δράσης. Ως αποτέλεσμα,  η θεραπεία έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια, χάρη στην ικανότητα των βλαστοκυττάρων να αναπλάθουν νέο λιπώδη  και συνδετικό ιστό.  Το SVF αναπληρώνει θεαματικά τα ελλείμματα όγκου σε πρόσωπο και σώμα και επαναπροσδιορίζει τον σχηματισμό του οβάλ.

Ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του την ίδια μέρα συνεχίζοντας τις δραστηριότητες του.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των αυτής της κυτταρικής θεραπείας είναι η ασφάλεια και η έλλειψη παρενεργειών. Δεν πρόκειται για χημικά φίλτρα, αλλά για την μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ανθρώπινης φύσης.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως η πιο δημοφιλής κατηγορία  ενέσιμου εμφυτεύματος.  

Με την χρήση της καλύτερης ποιότητας υαλουρουνικού οξέως έχουμε εγγυημένα αποτελέσματα,  αφού αναπληρώνουμε στιγμιαία τον χαμένο όγκο  και επανασχηματίζουμε  το πρόσωπο. Ιδανικό για ζυγωματικά, ρινοπαρειακή, χείλη, ρυτίδες καπνιστού, μάτια, λεπτορυτίδωση προσώπου. Το υαλουρινικό ως υλικό θεωρείται ως  εξαιρετικά ασφαλές αφού είναι απορροφήσιμο. Αμέσως μετά την θεραπεία επιστρέφεται σπίτι σας. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και βελτιώνονται ακόμη περισσότερο  τις επόμενες μέρες.

ΒΟΤΟΧ

Το πασίγνωστο πλέον botox έχει πλέον δοκιμάστει από εκατομμύρια ανθρώπους και επάξια  κυριαρχεί ως ο χειρότερος εχθρός των ρυτίδων γήρανσης. Η έκχυση βοτουλικινικής τοξίνης (botox dysport) χρησιμοποιείται για την λείανση ρυτίδων καπνιστού και εξάλειψη  ρυτίδων σε μεσόφρυο,  λαιμό,  πόδι χήνας, μέτωπο και μυώδες πλάτυσμα. Στην ουσία,  η εφαρμογή του botox  στους σωστούς μύες ανταγωνιστές που ευθύνονται για τις ρυτίδες έκφρασης, αναστέλλει τη  δραστηριότητά τους  και μειώνει την εμβάθυνση της ρυτίδας. Με τη σωστή προσέγγιση, θέμα εμπειρίας, δοσολογίας και σαφώς ποιότητας, δεν υπάρχει ουδεμία αλλοίωση ή  παραμόρφωση. Στόχος μίας σωστής εφαρμογής botox δεν είναι ένα παγωμένο,  ακίνητο βλέμμα ή μια ανέκφραστη μάσκα. Στόχος του botox είναι  το φυσικό αποτέλεσμα ενός πιο νεανικού και ξεκούραστου προσώπου.

ΝΗΜΑΤΑ PDO και COG.

(Σύσφιξη και ανόρθωση, προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, σώματος)

Τα νήματα είναι  η εκπληκτική διαδικασία όπου ενεργοποιείται ο φυσικός μηχανισμός του οργανισμού να αναπαράγει κολλαγόνο και ελαστικότητα. Στην ουσία,  τα απορροφήσιμα νήματα PDO  τοποθετούνται  μαζί δημιουργώντας ένα ισχυρό πλέγμα. Ο οργανισμός  αντιλαμβάνεται τη παρουσία του πλέγματος ως ξένο σώμα και αντιδρά προκαλώντας κολλαγονογέννηση   η οποία λειτουργεί σε βάθος χρόνου. Ταυτόχρονα   διεγείρονται  οι ίνες ελαστίνης και υαλουρουνικού οξέως   χαρίζοντας σφριγηλότητα και νεανική όψη.

Τα νήματα τοποθετούνται  οπουδήποτε  υπάρχει χαλάρωση, γήρανση και ανομοιομορφία.  Το μέγιστο αποτέλεσμα  επιτυγχάνεται περίπου δύο μήνες μετά την εφαρμογή και ενισχύεται σύμφωνα με τις ανάγκες του ασθενή.

Τα vήματα COG (ανάρτησης) δεν είναι απλά ίσια νήματα. Έχουν χαρακτηριστικές προεξοχές. Με  την είσοδο τους στην επιδερμίδα οι προεξοχές κολλούν σφιχτά  πάνω  στους χαλαρούς ιστούς. Τραβώντας τα νήματα προς την κατεύθυνση που θέλουμε, ανορθώνουμε του ιστούς, δίνουμε νέο σχήμα και μειώνουμε την χαλάρωση στιγμιαία! Τα νήματα είναι σωστή επιλογή γιατί δεν παραμορφώνουν τα χαρακτηριστικά μακροπρόθεσμα,  δεν έχουν καμία αλλεργική αντίδραση και καμία παρενέργεια.

Τα νήματα  τοποθετούνται μέσα σε λίγη ώρα με την χρήση αναισθητικής κρέμας  ή  ενέσιμης τοπικής αναισθησίας.

PRP (Platelet Rich Plasma)

Σε αυτή την αυτόλογη μεσοθεραπεία ο πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος μας ο οργανισμός! Η μέθοδος αξιοποιεί με εξαιρετικά αποτελέσματα τα συστατικά του αίματός μας, χρησιμοποιώντας τις αυξητικές ικανότητες των αιμοπεταλίων. Ιδανική αντιγηραντική θεραπεία για εξάλειψη φθοράς του χρόνου. Γίνεται με λήψη μικροποσότητας αίματος η οποία υποβάλλεται σε ειδική επεξεργασία όπου διαχωρίζεται το μέρος του πλάσματος που εμπεριέχει αιμοπετάλια. Κατόπιν με την μέθοδο της μεσοθεραπείας  τοποθετείται στο πρόσωπο, λαιμό, χέρια αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής (τριχόπτωση). Τα αιμοπετάλια λειτουργούν σαν αντιμικροβιακό φράγμα που οδηγεί σε  μία αναπλαστική έκρηξη. Το δέρμα αναγεννάται και βελτιώνεται μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες. Η επανάληψη της μεθόδου αυτής προλαμβάνει περαιτέρω φθορές, εξαλείφει τα σημάδια του χρόνου, των ουλών, της ακμής  και στην ουσία μας προσφέρει ένα ολοκαίνουργιο δέρμα! Είναι εντελώς ανώδυνη, χωρίς παρενέργειες και εφαρμόζεται σε λίγα λεπτά!

Black Doll Treatment

H Black Doll θεραπεία, γνωστή και ως Hollywood Glow αγαπημένη πολλών αστέρων του Hollywood, οφείλει το όνομά της στην δράση της. Η εκτυφλωτική λάμψη που προσφέρει είναι αποτέλεσμα μίας συνδυαστικής μεθόδου , της μάσκας ενεργού άνθρακα Garbon Gel και του Laser Nd:Yag. Σε πρώτη φάση,  ένα λεπτό στρώμα άνθρακα Garbon Gel , εξού και το μαύρο χρώμα,  απλώνεται στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Στα συστατικά του εμπεριέχονται αμινοξέα,  βιταμίνη Caloe vera και υαλουρινικό οξύ. Ο ενεργός άνθρακας έχει την ιδιότητα να απορροφά όποιες ακαθαρσίες σμήγματος βρεί στους πόρους  στοχεύοντας στον βαθύ καθαρισμό της περιοχής. Σε δεύτερη φάση,   υψηλής έντασης παλμοί Laser  χτυπούν τα σμηγματογόνα στοιχεία αναπαράγοντας θερμότητα. Ενώ ο άνθρακας αφαιρείται μαζί με τα νεκρά κύτταρα μέσω του Laser , η θερμότητα αυτή εισχωρεί στην επιδερμίδα προκαλώντας παραγωγή κολλαγόνου. Η θεραπεία Hollywood Glow  είναι ιδανική για:

 • Σύσφιξη και καθαρισμό διασταλμένων πόρων
 • Μείωση των ουλών
 • Αφαίρεση νεκρών κυττάρων
 • Ενίσχυση και παραγωγή κολλαγόνου

Η Black Doll  εφαρμογή επιτυγχάνει την ολική αναδόμηση του δέρματος προσφέροντας  αναίμακτη αντιμετώπιση βλαβών ακμής, ρυτίδων και δισχρωμιών. Ως μία απαλή διαδικασία,  προσφέρει  την λεγόμενη πορσελάνινη όψη και βελούδινη υφή άνευ κάποιας ερυθρότητας ή παρενεργειών.

Mεσοθεραπεία Προσώπου

Η Μεσοθεραπεία είναι η κατάλληλη θεραπεία σε περιπτώσεις αφυδάτωσης, φωτογήρανσης και απώλειας σφριγηλότητας του δέρματος. Στην ουσία είναι ένα ενέσιμο μείγμα βιταμινών (βιταμίνη EACD, Συνένζυμο Q10) και υαλουρινικού οξέως στο μεσαίο στρώμα του δέρματος που καταπολεμά τη φθορά και  ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Λεπτές ενέσεις μεταφέρουν το κοκτέιλ των βιταμινούχων συστατικών  στα «κουρασμένα» κύτταρα και τα εμπλουτίζει ενδυναμώνοντάς τα. Η υπό θεραπεία περιοχή ενεργοποιείται μεταβολικά και προάγεται η ενυδάτωση λόγω της κατακράτησης μορίων νερού από το μόριο του κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα  μία επιδερμίδα πιο λεία, πιο σφριγηλή και νεανική. Έτσι, η μεσοθεραπεία προσώπου έχει κερδίσει επάξια τη θέση της  ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες εφαρμογές αφού χαρίζει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς χειρουργικά μέσα.

Μεσοθεραπεία Σώματος

Με την μεσοθεραπεία σώματος επιτυγχάνουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα σε σχέση με την απώλεια τοπικού πάχους και την εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Στην πραγματικότητα,  εγχέοντας λιποδιαλυτικά συστατικά  στην προβληματική περιοχή,  νεκρώνουμε  τα λιποκύτταρα και σμιλεύουμε το σώμα χωρίς  το περιττό λίπος. Συγχρόνως  μέσω της ενέσιμης διαδικασίας βοηθάμε την αποσυμφόρηση του λεμφικού οιδήματος που ευθύνεται για την όψη πορτοκαλιού. Όσο αφορά στη λιποδιάλυση το αποτέλεσμα μπορεί να είναι και μόνιμο,  ειδικά όταν αναφερόμαστε στις περιπτώσεις τοπικού πάχους. Τελείται σε περιοχές όπως  κοιλιά, μπράτσα, γλουτοί, μηροί, προσαγωγοί και γόνατα. Η χρήση της μεσοθεραπείας  στην αισθητική ιατρική είναι συνεχώς αυξανόμενη γεγονός που οφείλεται στην απλή εφαρμογή της, το χαμηλό κόστος και τα άμεσα αποτελέσματα. Δεν απαιτεί χρόνο ανάρρωσης   και αν συνδυαστεί με σωστή διατροφή και  άσκηση  είναι πραγματικά θαυματουργή.

PRP (Platelet Rich Plasma)

Σε αυτή την αυτόλογη μεσοθεραπεία ο πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος μας ο οργανισμός! Η μέθοδος αξιοποιεί με εξαιρετικά αποτελέσματα τα συστατικά του αίματός μας, χρησιμοποιώντας τις αυξητικές ικανότητες των αιμοπεταλίων. Ιδανική αντιγηραντική θεραπεία για εξάλειψη φθοράς του χρόνου. Γίνεται με λήψη μικροποσότητας αίματος η οποία υποβάλλεται σε ειδική επεξεργασία όπου διαχωρίζεται το μέρος του πλάσματος που εμπεριέχει αιμοπετάλια. Κατόπιν με την μέθοδο της μεσοθεραπείας  τοποθετείται στο πρόσωπο, λαιμό, χέρια αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής (τριχόπτωση). Τα αιμοπετάλια λειτουργούν σαν αντιμικροβιακό φράγμα που οδηγεί σε  μία αναπλαστική έκρηξη. Το δέρμα αναγεννάται και βελτιώνεται μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες. Η επανάληψη της μεθόδου αυτής προλαμβάνει περαιτέρω φθορές, εξαλείφει τα σημάδια του χρόνου, των ουλών, της ακμής  και στην ουσία μας προσφέρει ένα ολοκαίνουργιο δέρμα! Είναι εντελώς ανώδυνη, χωρίς παρενέργειες και εφαρμόζεται σε λίγα λεπτά!

Βαθύς καθαρισμός- κυτταρική ανανέωση

 • Εφαρμογή απολεπιστικού προϊόντος σύμφωνου με τον τύπο δέρματος για απομάκρυνση νεκρών κυττάρων.
 • Χρήση vapeur (ατμού) για διάνυξη πόρων και εύκολη αφαίρεση σμήγματος.
 • Μέσω συσκευής υψίσυχνων ρευμάτων  επαναφέρουμε την οξύτητα της επιδερμίδας, αποβάλλοντας τοξίνες και ρύπους και ενεργοποιώντας την ελαστίνη και το κολλαγόνο.

Δερμοαπόξεση (Peeling) με διαμάντι για παραγωγή κολλαγόνου, λάμψη και ευεξία. Ιδανική κατά της ακμής για κουρασμένα, ευαίσθητα και αντιδραστικά δέρματα.

 • Τεχνική απολέπισης με τη βοήθεια κεφαλών διαμαντιού.
 • Χρήση συσκευής υψίσυχνων ρευμάτων για ισχυρή αντισηψία.
 • Τοποθέτηση μάσκας έντονης ενυδάτωσης.
 • Εφαρμογή ορού Βιταμίνης C.
 • Eφαρμογή θρεπικής κρέμας
 • Μάλαξη προσώπου-λαιμού-ντεκολτέ  για 20 λεπτά

Θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης, μη ενέσιμη Μεσοθεραπεία. Εξαιρετική για την Ανάπλαση των ανωτέρων στιβάδων του δέρματος και την απόκτηση Σφριγηλότητας.

 • Τεχνική απολέπισης με χρήση οξέων φρούτων μικρής περιεκτικότητας λόγω εποχής. Εάν τα οξέα είναι απαγορευτικά για το δέρμα τότε εφαρμόζουμε  απλό peeling  τριβής.
 • Εισαγωγή ορού βιταμινών και αντιοξειδωτικών με την βοήθεια  του Desincrustation (γαλβανικού ρεύματος) για την εισχώρηση των θρεπτικών ουσιών.
 • Εφαρμογή μάσκας βαθιάς ενυδάτωσης.
 • Χρήση κρέμας ημέρας και μάλαξη προσώπου-λαιμού ντεκολτέ για 20 λεπτά.

Θεραπεία ματιών με ραδιοσυχνότητες.  Ιδανική για καταπολέμηση των οιδημάτων, μαύρων κύκλων και των ρυτίδων γύρω από την περιοχή.

 • Χρήση RF διάρκειας 15 λεπτά
 • Εφαρμογή ειδικής κρέμας εξάλειψης των μαύρων κύκλων και των ιδημάτων
 • Μάλαξη της περιοχής μέχρι της ολικής απορρόφησης των συστατικών.

Βλεφαροπλαστική

Το βλέμμα καθορίζει τον άνθρωπο σε όλες τις ηλικίες. Όμως ένα βαρύ και κουρασμένο βλέμμα  χαρακτηρίζει ηλικιακά την καθολική εμφάνιση του προσώπου. Η βλεφαροπλαστική διορθώνει οριστικά την περίσσεια του δέρματος  και εξαφανίζει εντελώς τις σακούλες  των κάτω βλεφάρων. Στην άνω βλεφαροπλαστική αφαιρείται η χαλαρή περίσσεια, μέσω μίας τομής στην φυσιολογική πτυχή του ματιού. Η μετά την επέμβαση τομή καθίσταται αόρατη στις επόμενες 10-15  μέρες. Στην κάτω βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται τομή είτε στο εσωτερικών των κάτω βλεφάρων ή κατά μήκος των βλεφαρίδων. Αφαιρείται το αποθηκευμένο λίπος που σχηματίζει τις σακούλες  και ο ασθενής αποθεραπεύεται εντελώς μετά από 10 ημέρες. Η επέμβαση είναι εντελώς ανώδυνη, τα ράμματα αφαιρούνται μετά από μία εβδομάδα και ο ασθενής είναι έτοιμος να συνεχίσει τις δραστηριότητες του χωρίς κανένα εμφανές σημάδι της διαδικασίας.

Μεταμόσχευση μαλλιών και φρυδιών FUE & STRIP

H FUE (Follicular Unit Extraction) μέθοδος θεωρείται ως η απόλυτη  χειρουργική τεχνική μεταμόσχευσης τριχοφυλακίων με εγγυημένη επιτυχία 100%. Ελάχιστα επεμβατική και αξιόπιστη συμβάλει στην ολοκληρωτική αποτάσταση της χαμένης πυκνότητας των μαλλιών και φρυδιών.

Αρχικά γίνεται επιλογή και λήψη των υγιών τριχοφυλακίων από το πίσω μέρος της κεφαλής. Αυτά διατηρούνται σε ειδικό διάλυμα εμπλουτισμένου πλάσματος για ενδυνάμωση της βιωσιμότητάς τους. Στην συνέχεια, αυτά μεταφέρονται και εμφυτεύονται ένα-ένα στην περιοχή με αισθητή αραίωση.  Το αποτέλεσμα είναι εντελώς φυσικό και μόνιμο.  Οι νέες τρίχες δεν διαφέρουν σε ποιότητα, πάχος ή υφή από τις κανονικές. Επιπρόσθετα,  η επέμβαση τελείται με τοπική αναισθησία, δεν αφήνει σημάδια και είναι ανώδυνη.

Η Strip ή FUT (Follicular Unit Transplantation) μέθοδος απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που έχουν  έντονα σγουρά μαλλιά και εγγυάται θεαματικά αποτελέσματα.  Υγιή τριχοφυλάκια λαμβάνονται από τα πλάγια και το πίσω μέρος της κεφαλής και στην συνέχεια τοποθετούνται μαζικά στην αραιωμένη περιοχή. Χαρακτηρίζεται από μια εντελώς ανώδυνη μετεγχειρητική πορεία  με ουλές ανιχνεύσιμες μόνο από κοντινή εξέταση ειδικού.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ – ΜΑΣΤΟΠΗΞΙΑ

Η ανόρθωση μαστού ή διαφορετικά μαστοπηξία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής που πραγματοποιείται ώστε να επαναφέρεις έναν πτωτικό ή και άδειο σε όγκο μαστό. Συνήθως μετά από μια εγκυμοσύνη ή από μεγάλη απώλεια βάρους  το στήθος τείνει να αδειάζει σε όγκο και να παρατηρείται σημαντική πτώση με αποτέλεσμα να αλλάζει η συνολική εικόνα του ντεκολτέ, κάτι το οποίο είναι πολύ δυσάρεστο για μια γυναίκα. Με την μαστοπηξία μπορούμε να επαναφέρουμε την σφριγηλότατα και την ανόρθωση του μαστού με ή χωρίς την τοποθέτηση ενθέματος.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΤΟΠΗΞΙΑΣ

Η ανόρθωση μαστού πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Ανάλογα με τον βαθμό της πτώσης, αν υπάρχει ανισομαστία (διαφορετικό σχήμα του ενός και του άλλου μαστού) και αν θα χρειαστεί κατά την επέμβαση να προστεθεί ένθεμα, αποφασίζεται η κατάλληλη τεχνική οπότε η διάρκεια του χειρουργείου κυμαίνεται από 1,5 μέχρι και 3,5 ώρες. Τομές πραγματοποιούνται πέριξ της θηλής, κάθετα αυτής προς την υπομάστιο πτυχή και κατά μήκος της υπομαστίου πτυχής με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένα ανάποδο Τ ή ανάποδη άγκυρα. Με την τεχνική αυτή αφαιρείται η περίσσια δέρματος του μαστού, επανατοποθετείται η θηλή ψηλότερα και αποκαθίσταται ο όγκος του μαστού με αποτέλεσμα να έχουμε ένα στήθος ανορθωμένος, γεμάτο σε όγκο και σφριγηλό.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η ασθενής μετά το χειρουργείο επιστρέφει στο δωμάτιο με μια παροχέτευση σε κάθε μαστό και θα παραμείνει κλινήρης για ένα βράδυ. Ο πόνος μπορεί να χαρακτηρισθεί μέτρια έντασης και μπορεί να αντιμετωπισθεί με κοινά αναλγητικά. Την επόμενη ημέρα αφαιρούνται οι παροχετεύσεις και επιστρέφει σπίτι της. Είναι φυσιολογικό το στήθος να είναι οιδηματώδες, να υπάρχουν εκχυμώσεις και σε κάποια σημεία κατά την ψηλάφηση ναι είναι σκληρό. Με την πάροδο του χρόνου υποστρέφουν τα πάντα και αρχίζει να αποκαθίσταται η φυσιολογική εικόνα του.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η ασθενής μπορεί να επανέλθεις σε ήπια καθημερινή δραστηριότητα μετά από 4-5 ημέρες. Για περίπου ένα μήνα είναι υποχρεωτικό να φοράει ένα ειδικό στηθόδεσμο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας . Η ήπια σωματική άσκηση μπορεί να ξεκινήσει μετά τον πρώτο μήνα. Η ασθενής μπορεί να μπει σε πλήρη σωματική άσκηση μετά από 3 μήνες.

Ρινοπλαστική

Η μύτη είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά  μας.  Είναι ο κατακόρυφος άξονας που καθορίζει τη συμμετρία των γύρω χαρακτηριστικών του προσώπου μας και οποιαδήποτε δυσμορφία του επηρεάζει  έντονα την εικόνα μας.

Με την ρινοπλαστική επιτυγχάνουμε την ολική αισθητική βελτίωση της μύτης. Αλλά όχι μόνο αυτό. Με την επέμβαση  εξασφαλίζουμε  και την λειτουργικότητα της μύτης μας, την ποιότητα της όσφρησής μας ειδικά σε περιπτώσεις  με κρίσεις ιγμορίτιδας ή υπνικής άπνοιας.

Η ρινοπλαστική δεν είναι μία απλή χειρουργική διαδικασία. Κατά την διάρκειά της απαιτείται επέμβαση στο ρινικό διάφραγμα και στο συνολικό σκελετό της ρινικής πυραμίδας, έτσι ώστε να διασφαλιστεί σωστή και ελεύθερη αναπνοή. Η τεχνική της ρινοπλαστικής ορίζεται από την κάθε περίπτωση του ατόμου. Ανάλογα δηλαδή με τις ανατομικές ιδιαιτερότητες  πραγματοποιείται αφαίρεση ή πρόσθεση χόνδρινων ή οστέϊνων τμημάτων με σκοπό τη διαμόρφωση μιας συμμετρικής ρινικής πυραμίδας.  Σε περιπτώσεις μεγάλης δυσμορφίας,  αφαιρείται ολόκληρο το διάφραγμα, ευθειάζεται και επανατοποθετείται  μέσα στη μύτη.

Τα ράμματα πραγματοποιούνται μέσα στα ρουθούνια και αφαιρούνται σε 10 ημέρες μετά την επέμβαση. Η όλη διαδικασία είναι ανώδυνη με μόνη παρενέργεια τα οιδήματα που αρχίζουν να υποχωρούν μέσα σε ένα 48ωρο και σταδιακά εξαλείφονται μετά από μία εβδομάδα.

Ωτοπλαστική

Τα αφεστώτα αυτιά ή αλλιώς αυτά που κοινώς λέμε πεταχτά αυτιά  είναι μία συνηθισμένη δυσμορφία του πτερυγίου του αυτιού. Δεν επηρεάζει καθόλου την ικανότητα ακοής μας αλλά μειώνει την ολική αισθητική του προσώπου μας. Συνήθως οφείλεται αποκλειστικά σε κληρονομικούς παράγοντες.

Η όλη επέμβαση  είναι σχετικά απλή  αφού αποσκοπεί στην μετακίνηση του λοβίου του αυτιού πλησιέστερα στο κεφάλι. Ο χειρουργός σχεδιάζει με προσοχή το ακριβές σημείο που χρήζει διόρθωσης.  Ανοίγει τομή στην πίσω πλευρά του αυτιού, η οποία δύσκολα γίνεται αντιληπτή ακόμα και με τραβηγμένα μαλλιά. Στη συνέχεια  απομακρύνει το πλεονάζων  δέρμα και μορφοποιεί τον χόνδρο δημιουργώντας  μία τεχνική ανθέλικα.  Έτσι ελαττώνει το μέγεθος της κόγχης και επανασχηματίζει τα αυτιά.

Για μία τέτοια επέμβαση δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός. Η ανάπτυξη των αυτιών μας έχει ολοκληρωθεί έως 80% μέχρι την ηλικία των 6 ετών,  Από αυτήν την ηλικία και μετά μπορεί ο καθένας να υποβληθεί στην επέμβαση χωρίς να υποστεί όλη την αμηχανία που προέρχεται από σχόλια και συμπεριφορές.

Η ωτοπλαστική πραγματοποιείται με τοπική νάρκωση  και τοποθέτηση εσωτερικών απορροφήσιμων  ραμμάτων.  Μετά την επέμβαση τοποθετείται ελαστικός επίδεσμος  στα αυτιά, ο οποίος αφαιρείται μετά από  5 ημέρες.

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η κοιλιοπλαστική είναι μια επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής που σκοπός της είναι η αντιμετώπιση της περίσσιας δέρματος και λίπους καθώς επίσης και των ραγάδων της κοιλιακής χώρας.

Μετά από μια σημαντική απώλεια βάρους ή εγκυμοσύνες ή με την ηλικία, η συνέχεια των κοιλιακών μυών και η τονικότητα του δέρματος αλλάζει, χάνοντας την ελαστικότητα και προκαλώντας χαλάρωση των ιστών. Αυτό προκαλεί μια εμφάνιση της κοιλιακής χώρας γερασμένη και δυσάρεστη για τη γυναίκα. Η αιτία αυτής της αλλαγής έγκειται στην βλάβη των ελαστικών ινών του δέρματος  και στην απώλεια της περίσσιας δέρματος .

Εκτός από βλάβες σε επιφανειακές δομές όπως το δέρμα, οι μύες επηρεάζονται επίσης από κοιλιακή διάταση, είτε πρόκειται για εγκυμοσύνη είτε για απώλεια βάρους. Συνήθως, το χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας κοιλιακής διάστασης είναι ένα πρήξιμο της κοιλίας, αν και δεν υπάρχει υπερβολικό βάρος.

Η κοιλιοπλαστική, είναι η χειρουργική επέμβαση που ασχολείται με την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος της κοιλιάς, την αφαίρεση περίσσιας εναπόθεσης λίπους πιθανών και μέσω του συνδυασμού λιποαναρρόφησης και τη διόρθωση της διάτασης των κοιλιακών μυών.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενικής αναισθησίας και κρατάει περίπου 2-3 ώρες. Η τομή εκτείνεται από την δεξιά λαγόνιο ακρολοφία έως την αριστερή σε σημείο που μελλοντικά η τομή θα καλύπτεται από το εσώρουχο ή το μαγιό. Έπειτα παρασκευάζεται ο κυτταρολιπώδης ιστός έως τα κατώτερα θωρακικά τόξα και παρασκευάζεται ο ομφαλός ώστε να επανατοποθετηθεί εκ νέου στην σωστή θέση. Διορθώνεται η διάταση των κοιλιακών μυών αν χρειαστεί. Αφαιρείται η περίσσια δέρματος και πραγματοποιείται η συρραφή του δέρματος. Ο/Η ασθενής μετά το χειρουργείο φέρει παροχετεύσεις οι οποίες αφαιρούνται μετά από 1-2 ημέρες ανάλογα με την μετεγχειρητική κλινική εικόνα.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Μετά το χειρουργείο είναι φυσιολογικό να υπάρχουν εκχυμώσεις στην κοιλιακή χώρα οι οποίες και υποστρέφουν τις επόμενες ημέρες. Οιδήματα που θα παρατηρηθούν μετεγχειρητικά θα μειώνονται σταδιακά για τις επόμενες 45 ημέρες. Ο πόνος μπορεί να χαρακτηρισθεί μέτριας έντασης, μπορεί να αντιμετωπισθεί με κοινά αναλγητικά. Ο ασθενής συνήθως χρειάζεται να μείνει 1-2 ημέρες στο νοσοκομείο.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ο ασθενής πρέπει να φοράει καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας μια ειδική πιεστική ζώνη κοιλίας για τις επόμενες 4-6 εβδομάδες. Η ζώνη θα βοηθήσει στην γρηγορότερη και βέλτιστη επούλωση της κοιλίας καθώς επίσης στην διευκόλυνση των κινήσεων του ασθενούς.

Ο ασθενής μπορεί να επανέλθει σε ήπια καθημερινή δραστηριότητα μετά από 4-5 ημέρες. Επιτρέπεται η οδήγηση μετά από 7 ημέρες. Ήπια σωματική άσκηση μπορεί να ξεκινήσει μετά από 1 μήνα και σε 2-3 μήνες μπορεί να επανέλθει όπως πρότερα.

ΜΙΝΙ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Μερικές φορές η κατάσταση του ασθενούς δεν εμφανίζει έντονη χαλάρωση ολόκληρης της κοιλιακής περιοχής αλλά μόνο της περιοχής κάτω από τον ομφαλό. Με την τεχνική της mini κοιλιοπλαστικής μπορούμε να αφαιρέσουμε την περίσσια δέρματος από τον ομφαλό και κάτω χωρίς να χρειαστεί να επανατοποθετηθεί ο ομφαλός. Η τομή είναι πολύ μικρότερη της κλασικής κοιλιοπλαστικής και καλύπτεται και αυτή από το εσώρουχο ή το μαγιό. Η mini κοιλιοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάποιες περιπτώσεις και με τοπική αναισθησία. Οι χρόνοι αποκατάστασης είναι πολύ πιο σύντομοι της κλασικής.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ

Η αυξητική του μαστού είναι η επέμβαση που ασχολείται με την αποκατάσταση του όγκου και του σχήματος του μαστού δίνοντας ένα πιο θηλυκό και σαγηνευτικό ντεκολτέ.

Η αυξητική στήθους αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Το στήθος αντιπροσωπεύει μια από τις περιοχές του σώματος που αναδεικνύει  τη θηλυκότητα και τον αισθησιασμό μιας γυναίκας. Μέσω της τοποθέτησης ενθεμάτων σιλικόνης, τα οποία θα επιλεγούν στις προεγχειρητικές συναντήσεις, είναι δυνατόν να αυξηθεί αρμονικά και φυσικά ο όγκος του μαστού . Η αυξητική μαστού απευθύνεται σε γυναίκες που πιθανών να παρουσιάζουν ατροφία μαστών, ανισομαστία, καθώς και μείωση του όγκου των μαστών λόγω απώλειας βάρους ή εγκυμοσύνης. Η αυξητική στήθους συχνά πραγματοποιείται μαζί με ανόρθωση στήθους.

ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΜΑΣΤΩΝ

Ως επί το πλείστων χρησιμοποιούνται τα ενθέματα σιλικόνης τα οποία είναι απόλυτα ασφαλή,  δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και δεν σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου του μαστού. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι δεν επηρεάζουν τον θηλασμό γιατί δεν συμμετέχουν στην όλη διαδικασία της επέμβασης οι γαλακτοφόροι αδένες. Τα ενθέματα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες ως προς το σχήμα τους. Υπάρχουν τα στρογγυλά και τα ανατομικά ενθέματα. Η διαφορά μεταξύ των δυο ειδών έχει να κάνει με το τελικό αποτέλεσμα ως προς την προβολή του ίδιου στον άνω πόλο του στήθους. Η επιλογή του μεγέθους και του τύπου του ενθέματος σιλικόνης γίνεται από την επιθυμία της γυναίκας και την γνώμη του πλαστικού χειρουργού έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο και αρμονικότερο αποτέλεσμα σε συνάρτηση με το υπόλοιπο σώμα.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΞΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣΤΟΥ

Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και έχει διάρκεια περίπου 2 ώρες. Υπάρχουν 4 διαφορετικές τεχνικές οι οποίες αφορούν τον τρόπο και την περιοχή τοποθέτησης του ενθέματος σιλικόνης στον μαστό. Οι τεχνικές είναι οι εξής : Πάνω από τον μείζονα θωρακικό μυ, κάτω από αυτόν, μισό ένθεμα κάτω από τον μυ και το άλλο μισό πάνω (dual plane) και τέλος υπάρχει και η επιλογή να τοποθετηθεί κάτω από την περιτονία του θωρακικού μυός (subfacial). Η τελευταία τεχνική  θεωρείται η πιο ασφαλής λόγω του ότι με την παρασκευή της τσέπης δεν επεμβαίνουμε στην ανατομία του μαζικού αδένα. Πρόκειται για μια ατραυματική διαδικασία με την οποία πετυχαίνουμε μείωση του μετεγχειρητικού πόνου, ταχύτερη ανάρρωση,  ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα και τη μείωση της πιθανότητας δημιουργίας κάψας.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η ασθενής συνήθως εξέρχεται από το νοσοκομείο το ίδιο βράδυ μετά το χειρουργείο ή την επόμενη ημέρα ανάλογα με την μετεγχειρητική πορεία. Ο πόνος μπορεί να χαρακτηρισθεί μέτρια έντασης και μπορεί να αντιμετωπισθεί με κοινά αναλγητικά.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η ασθενής μπορεί να επανέλθεις σε ήπια καθημερινή δραστηριότητα μετά από 4-5 ημέρες. Για τις πρώτες 2-3 εβδομάδες είναι σημαντικό να μην γίνονται κινήσεις που να  χρειάζεται έντονη σύσπαση του μείζονος θωρακικού μυός. Η ήπια σωματική άσκηση μπορεί να ξεκινήσει μετά τον πρώτο μήνα. Η ασθενής μπορεί να μπει σε πλήρη σωματική άσκηση μετά από 3 μήνες.

Αφαίρεση Σπίλων με ιστολογική εξέταση

Το Laser θεωρείται πλέον μία από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τις φλεβικές παθήσεις, με βασικότερο προσόν την ολοκληρωτική απουσία τομών. Εκτελείται με απόλυτη ακρίβεια δίχως τον παραμικρό φόβο αλλεργικών αντιδράσεων. Αποτελεί τον πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης βλαβών όπως σπασμένων αγγείων προσώπου, κάτω άκρων και σπίλων. Ειδικά στην περίπτωση των ουλών η θεραπεία είναι εντυπωσιακή, μιας και όχι μόνο αναπλάθεται το δέρμα αλλά εξαλείφεται η ερυθρότητα και καλύπτονται οι υπερτροφικές ή σκαμμένες περιοχές της επιδερμίδας. Ενώ οι κηλίδες  και οι δυσχρωμίες εξαλείφονται από τις πρώτες συνεδρίες, οι ουλές μπορεί να απαιτήσουν λίγες παραπάνω. Μεγάλη σημασία  για την ποιότητα της θεραπείας έχει η φροντίδα του δέρματος από τον ίδιο τον ασθενή, η καθημερινή ενυδάτωση, η διατροφή και η τήρηση των οδηγιών του γιατρού του. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εύρεσης δερματικών βλαβών όπως ύποπτων σπίλων πραγματοποιούμε ιστολογική εξέταση  και βιοψία με συνεργαζόμενο μικροβιολογικό κέντρο.

FAT GRAFTING – ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Με την πάροδο του χρόνου το πρόσωπό μας χάνει την σφριγηλότατα
και το όγκο του με αποτέλεσμα να φαίνεται πιο κουρασμένο και
γερασμένο. Με την λιπογλυπτική πετυχαίνουμε την αναπλήρωση του
χαμένου όγκου και τον επαναπροσδιορισμό της αρχιτεκτονικής του
προσώπου ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που να προσφέρει λάμψη,
νεανικότητα και ανόρθωση των ιστών του προσώπου.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

Η λιπογλυπτική προσώπου εκτελείται στο ιατρείο με απόλυτη ασφάλεια
και με ανώδυνη διαδικασία. Υπό τοπική αναισθησία πραγματοποιείται
λήψη μιας μικρής ποσότητας λίπους από την περιοχή της κοιλιάς ή
κάποιου σημείου με περίσσια λίπους. Μετά από μια ειδική επεξεργασία
διχοτόμησης των λιποκυττάρων ή φυγοκέντρησης αυτών εκτελείται
μεταμόσχευση του λίπους στα σημεία του προσώπου που έχουν
ανάγκη. Μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να καλύψουμε ρυτίδες όπως
της ρινοπαρεικής ή την λεπτορυτίδωση περιστοματικά, να
αναπληρώσουμε τον χαμένο όγκο των ζυγωματικών καθώς επίσης και
να αποκαταστήσουμε την αρχιτεκτονική του προσώπου στην κάτω
γνάθο και στα ζυγωματικά τόξα.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

O ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του αμέσως μετά την επέμβαση
και να επανέλθει σε πλήρη καθημερινή δραστηριότητα. Πιθανότατα να
υπάρξουν εκχυμώσεις και οιδήματα στις περιοχές που έγινε η
μεταμόσχευση λίπους τα οποία θα υποστρέψουν τις επόμενες ημέρες.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Η λιποαναρρόφηση είναι μια ασφαλής μέθοδος μείωσης του τοπικού λίπους που μπορεί να παραμένει στο σώμα παρά την συστηματική σωματική άσκηση ή δίαιτα.

Σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί σε σημεία όπως η κοιλιά, οι γλουτοί, τα ψωμάκια και σε άλλα μέρη του σώματός μας το τοπικό λίπος να επιμένει παρά τις προσπάθειες είτε με γυμναστική είτε με διατροφή. Σε αυτές τις περιπτώσεις η κατάλληλη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος  είναι με την λιποαναρρόφηση με την οποία μπορούμε να πετύχουμε αυτό που επιθυμεί ο εκάστοτε ασθενής. Ο αριθμός των λιποκυττάρων στον οργανισμό μας από κάποια ηλικία και μετά παραμένει σταθερός. Στο μόνο που αλλάζουν είναι στον όγκο. Με την λιποαναρρόφηση μειώνουμε τον συνολικό αριθμό των λιποκυττάρων ώστε να πετυχαίνουμε ένα μόνιμο αποτέλεσμα.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗΣ

Αναλόγως με το εύρος του τοπικού λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει με τοπική νάρκωση, μέθη ή γενική αναισθησία. Ο πλαστικός χειρουργός μαρκάρει σε όρθια θέση τις περιοχές με την περίσσια λίπους. Κατόπιν με την βοήθεια διαφόρων κανουλών αναρροφά το λίπος δίνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα και μια συνολική αρμονία στο σώμα.

TUMESCENT LIPOSUCTION   ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Ως ΤUMESCENT LIPOSUCTION ορίζουμε την τεχνική της λιποαναρρόφησης που βασίζεται στην χορήγηση μεγάλου όγκου τοπικού αναισθητικού υγρού ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί λιποαναρρόφηση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος υπό τοπική αναισθησία χωρίς την ανάγκη να πραγματοποιηθεί ολική νάρκωση. Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής αυτής είναι πολλαπλά. Είναι απόλυτα ασφαλής, δεν χρειάζεται νοσηλεία σε νοσοκομείο, προσφέρει το ίδιο αποτέλεσμα με την κλασική λιποαναρρόφηση και ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

O ασθενής επιστρέφει σπίτι του μερικές ώρες μετά το χειρουργείο και μπορεί να επανέλθεις σε ήπια καθημερινή δραστηριότητα μετά από 2 ημέρες. Για τις πρώτες 4 εβδομάδες είναι σημαντικό να φορεθεί ειδικός πιεστικός κορσές στις περιοχές που πραγματοποιήθηκε η επέμβαση ώστε να πετύχουμε το μέγιστο του αποτελέσματος. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται σε 3 μήνες.